En guide om hur du knyter an till din siamesiska katt

En guide om hur du knyter an till din siamesiska katt

Siamesiska katter är kända för att vara en särskilt intelligent och tillgiven ras. Så du måste ge dem tillräckligt med tid för vård och lek för att skapa en sund relation med dem. Den goda nyheten är att dessa katter tycker om att leka med dig och vara i ditt sällskap. Så du kommer inte att tycka att det är någon utmaning att hålla din katt engagerad när du leker med den. Med tiden kommer du att se att din siamesiska katt kommer att förstå när du känner dig och ge dig tröst när du behöver det. Så den här guiden kommer att visa dig hur du knyter band till din siamesiska katt.

Hur du knyter band till din siamesiska katt

Du bör börja knyta band till din katt medan den fortfarande är ung. Att visa tillräcklig uppmärksamhet, omsorg och tillgivenhet hjälper din katt att inse att du är deras vårdare. Som ett resultat kommer den att vilja tillbringa mer tid med dig, vilket i sin tur kommer att stärka bandet till ditt husdjur. Här är hur du går tillväga för att knyta band till din siamesiska katt.

Förstå din siamesiska katt

Du kan bara knyta band till ditt husdjur om du har en grundlig förståelse för det. Varje katt är unik, men det finns vissa personlighetsdrag hos siamkatter som du bör förstå.

Siamkatter är mycket intelligenta katter. Därför behöver de tillräckligt med mental stimulans under leken för att hålla sig friska. Du måste alltså se till att din katt har leksaker som uppmuntrar den att använda sin hjärna. Leksaker som

Siamesiska katter mår inte heller bra om du lämnar dem ensamma. Du kan bara förvänta dig att knyta band till din katt om du är närvarande en betydande del av dagen varje dag.

Att läsa din katts kroppsspråk

Nu när du är klar över några av kattens vårdbehov måste du kunna läsa din katts kroppsspråk. På så sätt kan du avgöra vilka saker din katt gillar. Du kan sedan använda den informationen för att styra hur du ska ta hand om din katt.

Siamesiska katter går vanligtvis självsäkert med huvudet framåt och svansen upprätt när de är på gott humör. Dessutom sträcker sig katterna på sidorna och böjer sina tassar när de är avslappnade och bekväma.

Det är bäst att försöka närma sig din katt och klappa den när den känner sig avslappnad. Håll dina rörelser långsamma så att du inte skrämmer ditt husdjur. I vissa fall kan din katt huka sig och försöka slingra runt svansen. Denna handling tyder på att din katt känner sig orolig. Därför är det bäst att sluta och lämna din katt utan att röra den vid det tillfället. Att ge den utrymme hjälper den också att förstå att du erkänner dess gränser.

Upprätthåll ögonkontakt med din siamesiska katt

Katter är kända för att vara bra på att kommunicera genom ögonkontakt. Så se till att hålla tillräcklig ögonkontakt med din katt när du interagerar med den. Du kan lägga dig bredvid din katt när den slappnar av och titta in i dess ögon. Överväg att öppna ögonen och stänga dem några gånger när din katt tittar på dig.

Överdriv inte ögonkontakten

Det är bäst att inte stirra på din katt. Du kan få den att känna sig obekväm. Om din siamesiska katt dessutom vänder bort huvudet betyder det att vår kan inte längre ser dig som ett hot. En konsekvent brist på ögonkontakt kan dock vara skadlig för din kontakt med ditt husdjur.

Ge din siamesiska katt de grundläggande behoven

En viktig del av att knyta an till din siamesiska katt är att processen tar lite tid. Du kommer att behöva lägga ner en hel del tid och ansträngning för att få din katt att lita på dig. Ett av de bästa sätten att säkerställa det är därför att fortsätta att förse den med de bästa möjliga nödvändigheterna.

Se till att du matar den i tid varje dag. Dessutom bör de ha tillgång till rent vatten. Håll kattlådorna rena så att de inte känner sig upprörda. Dessutom bör du se till att de har ett bekvämt skydd, oavsett om de bara vistas inomhus eller om de går utomhus.

Med tiden kommer din katt att se dig mindre som ett hot och mer som en varelse som de kan lita på. Så den kommer att börja följa dig när den behöver något från dig.

Lek med din katt så mycket som möjligt

Som nämnts ovan är siamesiska katter intelligenta och tillgivna. Därför behöver de få minst 15 minuter till 30 minuter interaktiv lek varje dag för att hålla sig friska. Under de första dagarna efter att du fått en siamesisk katt till ditt hem kanske den inte kommer så mycket i närheten av dig. Det förändras dock så småningom och de blir mycket vänliga av naturen. Så här är några tips på hur du kan knyta band till din siamesiska katt genom att leka med den.

Använd leksaker som gör att du kan interagera med din katt

När du leker, använd interaktiva leksaker som är fästade vid snören eller använd en laserpekare. Dessa leksaker kan få explosiva reaktioner från din katt, vilket gör att den kan njuta mer av leken.

Utöver det bör du också skaffa leksaker som den kan leka med på egen hand. På så sätt kan du förhindra att din katt blir uttråkad även när du arbetar. Det finns flera alternativ på marknaden, så se till att du väljer högkvalitativa leksaker som kan hjälpa din katt att hålla sig mentalt frisk.

Överväg leksaker med kattmynta

Samtidigt kan du upphetsa din katt genom att använda leksaker med kattmynta. Många katter gillar kattmynta, men vissa gör det inte. Om du kan se att din siamesiska katt inte gillar kattmynta ska du inte ge den till din katt igen.

Oavsett vad du gör för att leka med din katt är den bästa tiden för det dessutom tidigt på morgonen och på kvällen. Att leka på natten kan hjälpa din katt att göra sig redo för sängen. Som ett resultat blir det mindre risk att den väcker dig mitt i natten.

Visa din katt tillgivenhet

Var inte rädd för att visa din katt tillgivenhet. Siamkatter njuter av en betydande mängd av din uppmärksamhet, och de kan bli högljudda när de behöver mer av den. Så kram din katt som en bebis. Låt den sitta i ditt knä eller bredvid dig när du tittar på tv. Sådana interaktioner hjälper din katt att känna sig trygg i din närhet, och det hjälper till att knyta band till din siamesiska katt på lång sikt.

Lär din siamesiska katt några trick

Siamesiska katter är en intelligent ras, och det gör dem mer benägna att lära sig trick än andra raser. Med det sagt är det alltid en långsam process att lära en katt tricks. Därför bör du ha tålamod och undvika att tvinga din katt att göra något som den inte vill. Du kommer bara att uppröra din katt om du gör det.

Du kan stärka bandet mellan dig och din siamesiska katt om du tränar den själv. Försök att fokusera på att lära din katt ett trick i taget så att du kan se till att den lär sig ett väl. Försök dessutom att göra varje träningspass roligt, interaktivt och kreativt. På så sätt kommer din katt inte lätt att bli uttråkad. Det blir mycket svårare att träna din katt om den blir uttråkad under processen.

Behandla din katt när den utför en uppgift

Du bör överväga att behandla din katt när den utför en viss uppgift när ni leker tillsammans. Detta fungerar också när du vill träna den att göra andra saker. Denna handling kallas positiv förstärkning. Det är en process där du tränar din katt att göra en viss uppgift genom att ge den en belöning efter slutförandet.

Efter en tid kommer din katt att förstå att den handlingen ger den ett önskvärt resultat. Som ett resultat kommer din katt att vara mer villig att utföra den handlingen, och så småningom kommer den att göra det utan att behöva uppmuntran.

Du kan också använda positiv förstärkning när du tränar din katt att använda kattlådan. De flesta katter tar sig till kattlådan utan träning, men vissa kan behöva lite uppmuntran.

Några sista ord

Efter att ha läst den här guiden om hur man knyter band till sin siamesiska katt borde det stå klart att du helt enkelt har behövt vara konsekvent med att ta hand om din katt och visa den ömhet. Vissa katter är lättare att knyta an till och vissa tar mer tid. Se till att du alltid är tålmodig och fortsätter att visa kärlek och omsorg för din katt, även om den inte visar något större intresse de första dagarna eller veckorna.