Tips om hur man kan minska överdrivet gnäll hos siamesiska katter – Purrtalk.com – Hjälpmedel om katter

Tips om hur man kan minska överdrivet gnäll hos siamesiska katter – Purrtalk.com – Hjälpmedel om katter

Varje förälder till en siamesisk katt klagar över att deras husdjur gnäller för mycket. Faktum är att vissa siamesiska katter gnäller ihärdigt och högt. Ofta kan detta vara en orsak till oro för många djurägare. Även om det är en siamesisk katt som gnäller, exakt mezer, finns det flera skäl till varför din siamesiska katt gnäller överdrivet mycket.

Från tristess till att vilja få uppmärksamhet, siamesiska katter använder sig av överdrivet gnäll för att kommunicera med sina ägare. Och även om det kan låta gulligt till en början kan det snabbt visa sig vara irriterande för dig.

Om du letar efter sätt att minska din siamesiska katts överdrivna mjäkande är det viktigt att ta reda på orsaken till det överdrivna mjäkandet. När du väl har tagit reda på varför din kattkatt mejar överdrivet mycket kan du förlita dig på tips, som att ta bättre hand om ditt husdjur och tillbringa mer tid med det för att minska det oönskade beteendet hos din siamesiska katt. Kom ihåg att din siamesiska katt inte helt kommer att sluta gnälla. Det är trots allt ett av de sätt som ditt kattdjur kommer att fortsätta att kommunicera med dig. Men du kan träna ditt husdjur att minska oönskade beteenden, som till exempel överdrivet mjäkande.

I det här inlägget tittar vi på orsakerna till varför din siamesiska katt kanske mejar överdrivet mycket, följt av praktiska tips som hjälper dig att minska överdrivet mejande hos din siamesiska katt.

Varför din siamesiska katt kanske mejar överdrivet mycket?

Siamesiska katter är superenergiska och extremt intelligenta. De är nyfikna och försöker ta reda på mer om sin omgivning. Dessutom älskar de att spendera tid med sina ägare och andra familjemedlemmar. Men viktigast av allt är att siamesiska katter älskar att kommunicera. Eftersom de är mer sociala än andra kattraser är de också mer högljudda när det gäller sina behov.

Så om din siamesiska katt gnäller överdrivet mycket är det inte alltid ett tecken på fara, men vet att det är ett sätt att kommunicera. Överdriven mejning är en indikation på att du som djurförälder måste undersöka något som påverkar din siamesiska katt. Här är några av de vanligaste orsakerna till att din siamesiska katt kanske mejar överdrivet mycket.

Din siamesiska katt mår inte bra

Siamesiska katter är känsliga för hälsoproblem som diabetes, urinvägsinfektioner osv. De kanske inte visar uppenbara tecken och symtom inledningsvis, men din katt kan uppleva dem. Därför kan olika sjukdomar också orsaka att din siamesiska katt mejar överdrivet mycket.

För att utesluta möjligheten av ett medicinskt tillstånd måste du hålla en noggrann kontroll på din katts aptit och allmänna beteende. Om du märker en betydande förändring i din katts aptit, allmänna energinivåer eller undvikande av kattlådan, se till att boka in ett besök hos din veterinär och ta reda på den exakta orsaken till överdrivet mjäkande.

Din siamesiska katt får inte tillräckligt med uppmärksamhet

Siamesiska katter trivs med mänsklig interaktion, och de är särskilt sugna på sin ägares uppmärksamhet. Men när du som husdjursförälder inte kan ge din siamesiska katt den uppmärksamhet den önskar, kommer ditt husdjur att ta till överdrivet gnäll. Det är ett av sätten att kommunicera att du som husdjursförälder inte ger din siamesiska katt den kärlek och uppmärksamhet den behöver.

Förutom överdrivet gnäll kommer din siamesiska katt också att ta till andra sätt att fånga din uppmärksamhet. Den kan komma och tillbringa tid i ditt knä även när du är upptagen eller klängig, särskilt när du lämnar huset.

Din siamesiska katt missade mat

Detta är instinktivt, och din siamesiska katt blir ganska arg om du glömmer att mata den. Kom ihåg att när du tar hem en siamesisk katt ska du veta att den inte bara behöver frukost, lunch och middag. Din siamesiska katt behöver också flera kortare måltider däremellan. Så om din siamesiska katt gnäller överdrivet mycket är det en bra idé att kontrollera ditt husdjurs matschema.

Din siamesiska katt känner sig uttråkad och ensam

Siamesiska katter är sällskapliga och tillgivna. Dessutom behöver de mänsklig interaktion och stimulans för att trivas och kanalisera sin energi. Men när de lämnas ensamma i huset från 9-5 medan du är på jobbet kan det vara ganska svårt för ditt husdjur att bearbeta ensamhet och ensamhet. Det är också möjligt att ditt husdjur kan utveckla separationsångest till följd av detta.

Om din siamesiska katt mejar överdrivet mycket när du kommer hem, kanske den därför försöker berätta för dig ”Jag var uttråkad och ensam hela dagen”.

Din siamesiska katts ålder

Om du tar hem en äldre siamesisk katt för första gången kanske du inte vet att äldre katter tenderar att mejsa mer än yngre. Ett möjligt tillstånd som är kopplat till hög ålder är senilitet. Om din siamesiska katt är äldre och ständigt gnäller bör du boka in en tid hos din veterinär så att de kan utesluta möjligheten av senilitet.

Din siamesiska katt kan vilja para sig

Om din siamesiska katt inte är kastrerad är en möjlig orsak till överdrivet gnäll när din katt vill para sig. När viljan att avla är en orsak till överdrivet mjäkande kan din katt också visa andra tecken, till exempel att den sprutar urin överallt och är extremt rastlös.

Även om det inte finns absolut ingenting, kan du göra när din katt mjäkar för att avla. Men det är bara en fas och när den väl är över kan du tala med din veterinär om att kastrera din siamesiska katt.

Tips för att minska din siamesiska katters överdrivna mjäkande

Siamesiska katter är naturligt högljudda. De gillar att kommunicera, men när gnällandet blir överdrivet är det dags att göra något åt det. Här är några tips som du kan prova för att minska din siamkats överdrivna gnällande. Kom ihåg att dessa tips kommer att hjälpa till att minska överdrivet mjäkande, men beteendet kommer fortfarande att finnas kvar eftersom det är en del av deras natur.

Tillbringa kvalitetstid med din siamesiska katt

Som tidigare nämnts trivs siamesiska katter med mänsklig interaktion. Dessutom trivs de också i sällskap med barn, andra katter och hundar. Så om du tror att din siamesiska katt gnäller överdrivet mycket för att du inte tillbringar tillräckligt med tid med den, kanske du behöver se över ditt dagliga schema. Det är alltid en bra idé att tillbringa kvalitetstid med ditt husdjur varje dag. Oavsett om du gör det före jobbet eller när du kommer hem, ge din siamesiska katt en chans att knyta an till dig, precis som du gör det med dina barn. Se till att du tillbringar 15-20 minuter två gånger varje dag med din siamesiska katt. Du kan använda det som lugn tid med ditt husdjur eller som en möjlighet att leka med det, så att din katt blir mentalt alert och knyter an till dig på ett hälsosammare sätt.

Om det finns fler personer hemma kan du se till att även de tillbringar lite tid med att leka med katten eller helt enkelt knyta an till den.

Vet dessutom att siamesiska katter kommer bra överens med andra katter och till och med hundar. Så det kan vara en bra idé att ha fler än ett husdjur hemma, så att din siamkatt inte blir uttråkad.

Följ ett konsekvent utfodringsschema

En annan viktig sak som du måste göra är att följa ett konsekvent utfodringsschema. Detta hjälper om din siamesiska katt gnäller överdrivet mycket på grund av hunger. Du behöver dock inte alltid mata varje gång din siamesiska katt gnäller. Håll dig i stället till ett matningsschema och om din katt mejar däremellan, mata den när den blir tyst.

Planera många lekmöjligheter när du är borta

Om du måste lämna din siamesiska katt ensam hemma är det en bra idé att planera många lekmöjligheter för ditt husdjur. Investera i leksaker av god kvalitet, till exempel klösmattor, pusselbaserade spel och andra leksaker som ger din katt mental stimulans. Det är ett bra sätt att hålla din siamesiska katt sysselsatt när du är borta. Dessutom förbättrar det också din katts mentala vakenhet och tillfredsställer dess naturliga nyfikenhet.

Boka in ett besök hos din veterinär

Medan du försöker med alla ovanstående tips får du inte glömma att överdrivet gnällande kan tyda på en sjukdom eller ett hälsotillstånd. Om du märker en förändring i ditt husdjurs aptit och energinivåer tillsammans med överdrivet mjäkande, boka in ett besök hos din veterinär. Genom att konsultera en veterinär utesluter man möjligheten till hälsoproblem och kognitiv dysfunktion som senilitet, vilket är vanligt bland äldre siamesiska katter.

Slutord

Siamesiska katter är unika av flera anledningar, och att vara högljudda är en av dem. Den populära siamesiska kattens meezers kan skilja dem från andra kattraser. Men när det väl övergår till överdriven mejning är det bäst att ta reda på orsaken och använda de tips som nämns ovan för att minska det.